Дома > Вести > Eyecos изложба

Како да изберете молив за очи или течен молив за очи за корисници кои првпат се шминкаат

2024-04-18

За корисници на шминка за прв пат, особено оние кои штотуку почнуваат да учат да цртаат молив за очи,молив за очие подобар избор, бидејќи врвот на моливот за очи е релативно тврд, многу е лесно да се фати производ за ајлајнер. И во однос на бојата за луѓе кои штотуку научиле да се шминкаат, или релативно лесно. За разлика од ајлајнер пенкало, течни eyeliner пенкало за течност, боја, релативно силна и пенкалото е меко, како почетник не е лесно да се контролира.

Иако течното пенкало за очи не е лесно да се контролира, но неговата предност е да се извлече ајлајнерот е потенок, изгледа како без шминка, посоодветен за гола шминка. Шминка за мачкини очи со течност за ајлајнер е добар избор.


При употреба на пенкало за ајлајнер, следниот потег може да избегне цртање многу дебел или премногу дебел молив за очи, користејќи прогресивна преклопувачка боја, полека извлечете го ајлајнерот. Исто така, избегнувајте да цртате молив за очи оваа старомодна слика, бидејќи ќе го извлече целото око, ќе изгледа премногу истакнато, многу неприродно. Не дозволувајте наЛајнер за очии очните капаци имаат празнина помеѓу, ова ќе направи очите да изгледаат многу чудна пропорција.


Дали научивте? Се надеваме дека секој што ја сака убавината може да најде соодветнамолив за очиза своите.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept